Erik Jørgensen Møbelfabrik

Erik Jørgensen - dansk design

Historien om Erik Jørgensen starter i Svendborg på Sydfyn. Erik Jørgensen, der egentlig er uddannet saddelmager og møbelpolstrer, begynder at arbejde professionelt med sin passion for møbler og åbner i 1954 et værksted i byen. Erik Jørgensens store materialekendskab og formforståelse er den faglige drivkraft, der støttes af hans nysgerrighed og flair for at se, hvad der rører sig på markedet. Netop blikket for kundernes behov er det fundament, som Erik Jørgensen stadig står på i dag.

Erik Jørgensens store netværk og konstruktive dialog med en danske stab af arkitekter sikrer samtidig værkstedet, der i mellemtiden er blevet til en møbelfabrik, fast arbejde og en loyal fanskare, der hylder det sublime håndværk og den enkle formgivning, som fabrikkens stab af kompetente håndværkere leverer, og den en høje, håndværksmæssige standard er en af nøglerne til Erik Jørgensens succes.

En anden nøgle er Erik Jørgensens forståelse for markedet og kundernes efterspørgsel efter gedigene designmøbler. En tredje nøgle er Erik Jørgensens mangeårige samarbejder med dygtige underleverandører af læder, koldskum, træ og stål. De fleste underleverandører er danske og er med til at forankre produktionen lokalt, ligesom den tætte dialog mellem fabrik og underleverandør sikrer møblernes høje kvalitet.

Erik Jørgensen leverer møbler til lande i hele verden og er som brand synonym med en langtidsholdbar æstetik. En æstetik, der både er funderet på tradition og håndværksmæssige dyder, men som også fødes af nytænkende møbelgreb begået af såvel unge som etablerede designere.

Innovation har altid stået højt på dagsordenen hos Erik Jørgensen. Derfor har firmaet siden 1995 etableret designkonkurrencer for nye talenter, hvorfra designere som Ernst og Jensen, Ditte Hammerstrøm og Gamfratesi har formet deres vej. Snedkernes Efterårsudstilling er et andet lokalt forum, som Erik Jørgensen deltager i, og som hylder det eksperimenterende møbel båret af åben dialog mellem designer og producent med afsæt i vores skandinaviske designarv.

I dag drives Erik Jørgensen A/S af Niels og Ole Jørgensen.

www.erik-joergensen.com