Kasper Salto & Thomas Sigsgaard

Kasper Salto & Thomas Sigsgaard

Kasper Salto, Født 1967, Danmark
Thomas Sigsgaard, Født 1966, Danmark

Statement: "Evolutionen i naturen er det bedste udgangspunkt for ultimativ formgivning"

I naturen overlever nogle arter ved at tilpasse sig universelle krav, andre indordner sig under en mere specifik kontekst. Ifølge designeren Kasper Salto og arkitekten Thomas Sigsgaard bør designprocessen på samme måde indeholde procedurer, der gør det muligt konstant at tilpasse sig omgivelsernes forandring. De har delt tegnestue gennem en årrække, men har i 2004 indledt et formelt samarbejde om belysningsdesign til Lightyears.

For Kasper Salto og Thomas Sigsgaard er det hverken fagligt eller personligt tilfredsstillende at bygge videre på en allerede kendt stil. Derfor har de fra start visket tavlen helt ren og arbejdet intenst med selve udviklingsprocessen for at skabe et unikt og på alle måder gennemtænkt design. Derfor ender de tit med et utraditionelt, men altid aktuelt resultat.

Ved tilblivelsen af en lampe lægger Kasper Salto og Thomas Sigsgaard vægt på den specifikke belysningssituation. Af samme årsag bliver det endelige design altid et resultat af de krav, belysningen skal indfri. Som de selv siger: ”Man når længere ved at tænke lys - frem for omvendte salatskåle med lys i”. Kasper Salto og Thomas Sigsgaard har valgt navneuniverset ”adfærd”, fordi de færdige lamper synes at ende med at have et personligt særpræg.

Produkter af designeren